Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kis macska nagy kaland

2013.08.21

 Szegény kismacskám ahogy hozzánk került.... azóta beilleszkedett és teljesen a család részévé vált, de kezdjük a legelején, hgy is lett nekem macskám.

kicsiként nagyiméknál mindíg "nyúztam"  a macskákat ez a "nyúzás" azt takarja, hogy mint minden kisgyerek én is nekiestem a macskának, hogy de cuki. Van olyan aki simogatás képp ráejti a kezét a macskára hát én fogyton ölbekaptam az összesmacskát ami nem futott el, nemsokára rájöttek, hogy hiba volt mert elkezdtem ölelgetni őket és nem túl gyengén.

Mikor nagyiméktó hazamentünk elkezdtem maccskát követelni. Azután minden nap mondtam, hogy nekem macska kell (lehettem 3 éves) és ez így ment egészen 7 éves koromig amikor a szomszédban kismacskák születtek. Addigra nagyiméknál is felnőtt pár alom de soha nem kaphattam viszont addig nyúztam anyát mire beatta a derekát, de kikötötte, hogy csak lány macskánk lehet.

Már pár napos korában be lett nekem mutatva, hogy őt vihetem haza. Kis korom fekete pár centis csoda volt és olyan édes volt, hogy olyan kicsike (azóta se túl nagy) és még a szeme see volt kinyílva, de én már beleszerettem.

Mikor megkaptam nem is sejtettem semmit.

Arra emléksze, hogy suliban voltam és apa jött értem aminek nagyon örültem mert íg láthattam. Mikor elindultunk a kocsi felé beszélgettünk és mondta, hogy van egy meglepetése ezért nagyon izgatott lettem. A kocsihoz érve odalépett a hátsó ajtóhoz és mondta, hogy nézd csak majd kinitotta azt. annyira meglepődten, hogy levegőt is elfelejtettem venni mert amivel szembetaláltam magam az egy macskahordozó volt és benne volt egy kicsike szőrcsomó. Apa nyakába ugyrottam, hogy de jó köszönöm aztán belestem a rácson. Gyönyörű csillogó sárga ébredező szempár pislogott rám. Mondtam apának, hogy gyorsan menjünk haza had engedjem ki.

 Az úton apa elmesélte, hogy azért kaptam meg a meglepetést mert a nagyszüleim meglátogatták egymást és hamár ott voltak elhozták a csicát. Igen ám csak, hogy nem volt náluk macskaszállító mert nem úgy készültek. Jobb híjján maradt az a megoldás, hogy induláskor megfogták a magykát beletették egy rekeszbe és ricuhálóval befedték. Mikor hazaértek apa nyitotta ki a "csomagot" és nagyon meglepődött, hogy milyen gyorsan felszaladtrá a kismacska. gyorsan előkeresték a szállítót ami egyszer régen a kereszt anyámé volt mikor volt macskája beletették az én kismacskám és apa indult is hozzám. Útközben valamikor szólhattak anyának mert mikor otthon felhívtam aztmondta, hogy macskaalmot vásárol.

Kiscicám mikor otthon kiraktuk lassan félénken elkezdte fölfedezni a környeztet amibe került. Egyszer arra lettünk figyelmesek, hogy remeg a fark ami felettéb vicces volt mert olyan volt a farka mint egy antenna. Tanakottunk hogy miért remeghet elősszőr a farka majd az egész macska.

Mondtuk neki, hogy csak addig bírd ki amíg anya hazaér, már mingyárt itt van és hoz mindent,de szegény macska nem bírta ki 5 percel mielőtt anya hazaért bepisil és úgy megilyedt, hogy mi lessz. Kerestünk valamit amivel feltörölhetjük majd megsimogadtam, hogy semmi baj és ekkor megszólalt a kaputelefon, hogy anya hazaért.

Mindent szépen kipakoltunk és még kaját is adtunk neki de nagyon meg volt rémülve még mindíg annyra, hogy be is futott a kád alá megtalálta az egy csempényi helyet ahol csak ő fért be. Estefelé kimerészkedett és mindenki kedvesen fogadta még enni is elkezdett.

Napról napra egyre jobban érezte magát azóta is elválaszthatatlanok vagyunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.